Видове мулч, които произвеждаме

Органичен мулч

Мулч от дървесни стърготини

Пакет едър дървесен мулч

Това е пакет мулч, произведен от органични дървесни стърготини с естествен цвят. Тези стърготини се предпочитат от много декоратори като интересен елемент за допълване на цялостната визия на почвата около насажденията. Освен красотата, която ще предостави мулчът на вашата почва, след разграждането си той ще я подсили.

 

Боядисан дървесен мулч

Снимка на боядисан в червено органичен мулч

Боядисаните дървесни стърготини са изработени от органични дъбови или букови стърготини. Стърготините се боядисват с безвредни за човека и почвата бои с цел постигане на по-добра декорация, когато се използва с тази цел. "Герми" ЕООД разполага с различни цветови гами на боядисания дървесен мулч.

 

Полуразградил се мулч

Снимка на полуразградил се дървесен мулч

Полуразградилият се мулч е още един представител на органичните мулчове, произвеждани от "Герми" ЕООД. Той много рядко се използва с цел декорация. Основната му роля е подсилване на почвата след пълното му разграждане.

 

Мулч от борови иглички 

Снимка на мулч от борови иглички

Мулчът от борови иглички също се вписва в графата с органични мулчове. Едни от големите предимства на мулча от борови иглички е, че се разгражда значително по-бавно от останалите органични мулчове, което ще предостави на мулчирания от вас район по-дълга защита.

 

Мулч от слама

Снимка на мулч от слама

Сламата е още един вид органичен мулч, който след разграждането си обогатява почвата. Главното предимство, което предоставя сламата като мулч, е, че не позволява на плевелите вредители на вашите градини да изникват.

 

Неорганичен мулч

Мулч от камъни

Неорганичен мулч от камъни

Мулчът от камъни е красив, траен и с множество положителни качества. Камъните се изпозват за различни видове окрашения при озеленяването. Камъните предпазват вашите градини от плевели. Този мулч се препоръчва за мулчиране на градини с трайни насъждения. "Герми" ЕООД предлага различни фракции на мулча от камъни (от 0,5cm до 20см).